(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Het pepperonipasta

portion
Het pepperonipasta

Ingredienser

Tomatsås

1 st gul lök
3 st morötter
2 st vitlöksklyftor
1 st hackad chili
500 g krossade tomater
1 st köttbuljong
1 dl rött matlaginsvin
cayennepeppar
Salt
peppar

Topping & tillbehör

1 förpackning Kotivara pepperonisalami
4 portioner pasta
basilika
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök och chili, riv morötterna och finhacka vitlöken. Fräs i olivoljan i en stor kastrull, krydda med salt peppar och cayennepeppar.
  2. Häll i matlagningsvinet och låt koka upp. Häll på de krossade tomaterna, smulad buljongtärning och låt sjuda under lock i 20 min.
  3. Koka under tiden pastan enligt anvisningar för al dente. Stek pepperonin. Häll av vattnet från pastan och blanda den med tomatsåsen och en del av pepperonin.
  4. Häll upp i en skål, toppa med pepperoni, lite basilika och två varv med pepparkvarnen.