Het pepperonipasta
Ingredienser
Tomatsås
1
st
gul lök
3
st
morötter
2
st
vitlöksklyftor
1
st
hackad chili
500
g
krossade tomater
1
st
köttbuljong
1
dl
rött matlaginsvin
cayennepeppar
Salt
peppar
Topping & tillbehör
1
förpackning
Kotivara pepperonisalami
4
portioner
pasta
basilika
nymalen svartpeppar
Gör så här
- Hacka lök och chili, riv morötterna och finhacka vitlöken. Fräs i olivoljan i en stor kastrull, krydda med salt peppar och cayennepeppar.
- Häll i matlagningsvinet och låt koka upp. Häll på de krossade tomaterna, smulad buljongtärning och låt sjuda under lock i 20 min.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningar för al dente. Stek pepperonin. Häll av vattnet från pastan och blanda den med tomatsåsen och en del av pepperonin.
- Häll upp i en skål, toppa med pepperoni, lite basilika och två varv med pepparkvarnen.