Glutenfri tapas
Här kommer ett glutenfritt tapasalternativ.
Ingredienser
1
pkt
Kotivara pepperonisalami
1
st
zucchini
1
dl
svamp
1
burk
Mutti pizzasås på burk
2
st
buffalomozzarella
200
g
riven parmesan
200
g
miniplommontomat(er)
1
kruka(or)
basilika
Gör så här
- Skär zucchinin i skivor, salta lätt och lägg på hushållspapper.
- Skiva eller riv svampen.
- Riv parmesanen, skiva mozzarellan, hacka basilika och tomater.
- Torka av vätskan från zucchinin. Bred på tomatsås. Lägg på 1 skiva salami, svamp, tomat, en skiva mozzarella, basilika och toppa med parmesan.
- Grädda i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg. Vrid några varv med pepparkvarnen innan servering.
Tips! Det går utmärkt att skiva mozzarella i äggskivaren.