Crêpes med salami- och champinjonstuvning
 
                             
                                            Ingredienser
Fyllning
                                         1
                                         pkt
                                         Kotivara salami
                                    
                                                           
                                
                                         200
                                         g
                                         champinjoner
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         st 
                                         gul lök
                                    
                                                           
                                
                                         50
                                         g
                                         smör
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         dl
                                         grädde
                                    
                                                           
                                
                                         1
                                         msk
                                         vetemjöl
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         msk
                                         creme fraiche
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         salt
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         peppar
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         persilja
                                    
                           
                                                              Crepes-smet
                                         2
                                         st
                                         ägg
                                    
                                                           
                                
                                         3
                                         dl
                                         mjölk
                                    
                                                           
                                
                                         1.5
                                         dl
                                         vetemjöl
                                    
                                                           
                                
                                         0.5
                                         tsk
                                         salt
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         msk
                                         smält smör
                                    
                           
                                          Gör så här
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke, rör ner vetemjöl, salt och smält smör. Vispa till en lös smet och ställ undan.
- Hacka champinjoner, salami och lök, stek i hälften av smöret. När allt är brynt, lägg upp det på en tallrik. Tillsätt resten av snöret i den varma, tomma pannan, låt smöret smälta, tillsätt mjölet och vispa runt i stekpannan. Häll på grädden och vispa tills klumparna är borta. Salta, peppra och tillsätt svampfräset. Hacka persilja, tillsätt creme fraichen och blanda. (Spara lite persilja till servering).
- Stek crêpesen, låt svalna på hög.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyll crêpesen med fyllningen och rulla ihop i ugnssäker form med höga kanter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. Strö på lite persilja och servera.

 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
 (1 votes, average: 4,00 out of 5) Loading...
Loading...









