Cremé Ninon
Lyxa till middagsbjudningen med en härlig cremé ninon gjord på färska ärtor. Serveras med Kotivara salamichips.
20 min
 
                             
                                            Ingredienser
                                         5
                                         dl
                                         ärtor
                                    
                                                           
                                
                                         3
                                         st
                                         schalottenlök
                                    
                                                           
                                
                                         5
                                         dl
                                         hönsfond
                                    
                                                           
                                
                                         25
                                         g
                                         smör
                                    
                                                           
                                
                                         1
                                         tsk
                                         citron
                                    
                                                           
                                
                                         3
                                         cl
                                         sherry
                                    
                                                           
                                
                                         3
                                         dl
                                         vispgrädde
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         salt
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         vitpeppar
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         dl
                                         champagne
                                    
                           
                                                              Salamichips
                                         5
                                         skivor
                                         hackad Kotivara salami
                                    
                                                           
                                
                                         2
                                         msk
                                         rapsolja
                                    
                           
                                                              Topping
                                         
                                         
                                         Gräslök
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         Stekfett från salamichipsen
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         Mynta
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         Grädde
                                    
                                                           
                                
                                         
                                         
                                         Knaperstekt salami
                                    
                           
                                          Gör så här
- Stek salamin i riktigt med rapsolja tills salamin är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs schalottenlöken i smör i tills den är mjuk, men den får inte brynas.
- Blanda ut hönsbuljonngen/eller den koncentrerade fonden med vatten i en kastrull på låg värme.
- Tillsätt hälften av grädde och vispa resterande.
- Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salta och peppar.
- Häll ned ärtorna i kastrullen och värm upp dem, låt de inte koka, då oxiderar dem och soppan blir inte lika grön.
- Mixa soppan slät med en mixer. (Sila den i en nätsil om du önskar den helt slät.)
- Tillsätt torr sherry och citronsaft, utan att soppan kokar, då förlorar den sin fina gröna kulör!

 Loading...
Loading...










