Bruschetta med tomatmarmelad, salami och mozzarella- och färskostkräm

Den perfekta bruschettan att imponera gästerna med. Tomatmarmeladen är fantastisk på bröd, till ostbrickan eller som tillbehör till olika rätter, precis som mozzarella- och färskostkrämen. En len och mild dip – lägger sig som sammet i mun och fungerar som bryggan mellan den söta marmeladen och den salta salamin. En hit på din nästa fest … Continued

Kantarellsoppa med salamismörgås

Att äta en varm kantarellsoppa en kall höstdag är som en omfamning. Doften av skogens skafferi och smaken av svamparna sprider värme i kropp och själ.

Grilled cheese med salami och dijon

Klassisk grilled cheese, förfinad: Krämig dijon och majonnäs smälter med osten till perfektion. En smakresa i varje tugga, en kulinarisk kärlekshistoria på ditt fat.

Brieost och salamismörgås i ny tappning

I en pittoresk fransk by, där doften av nybakat bröd fyllde luften, föddes en kärlekshistoria mellan brieost och salami. En lokal favorit och spreds som en kulinarisk legend. Vi på Kotivara älskar traditioner lika mycket som vi älskar utmaningar. Därför skapade vi denna nytappning av den klassiska legenden. Här möter krämig brie och kryddig salami … Continued

Salami och brieost

Den silkeslena brien och den kryddiga salamin från Kotivara möts i en perfekt symfoni av smaker. En tidlös klassiker som tar dig tillbaka till svunna smakupplevelser men med en spännande touch av fikon.

Fröig smörgås med färskost och Kotivara salami

När våra följare fick rösta fram vilket bröd som passade bäst till Kotivara salami blev detta vår vinnare. Ett lite grövre bröd med massor av frön. Vi utlovade ett recept på en riktigt smarrig smörgås och det här blev resultatet. Men, Kotivara salami passar såklart till alla typer av smörgåsar.

Brie och salamismörgås

Ladda matsäcken med en klassisk brie- och slamismörgås med krispig sallad och solmogna tomater

Renchorizo på finskt rågbröd

Veckans tips! Renchorizo på finskt rågbröd – får smaklökarna att dansa  

Ägg purgatorio

Ägg purgatorio eller även kallat ägg i skärselden är en riktigt god italiensk bondklassiker som dessutom sägs bota baksmälla.

Salamismörgås med blåmögelost och rostade valnötter

Solen skiner och det är hög tid för piknick i parken. Varför inte en salamismörgås med blåmögelost och rostade valnötter.