Fröig smörgås med färskost och Kotivara salami

När våra följare fick rösta fram vilket bröd som passade bäst till Kotivara salami blev detta vår vinnare. Ett lite grövre bröd med massor av frön. Vi utlovade ett recept på en riktigt smarrig smörgås och det här blev resultatet. Men, Kotivara salami passar såklart till alla typer av smörgåsar.

Renchorizo på finskt rågbröd

Veckans tips! Renchorizo på finskt rågbröd – får smaklökarna att dansa  

Ägg purgatorio

Ägg purgatorio eller även kallat ägg i skärselden är en riktigt god italiensk bondklassiker som dessutom sägs bota baksmälla.

Salamismörgås med blåmögelost och rostade valnötter

Solen skiner och det är hög tid för piknick i parken. Varför inte en salamismörgås med blåmögelost och rostade valnötter.

Ägg Benedict

En klassisk brunchrätt med läcker toast, pocherat ägg, Kotivara salami och hollandaise

Brie och salamismörgås

Ladda matsäcken med en klassisk brie- och slamismörgås med krispig sallad och solmogna tomater

Tunnbröd med salami

Till alla som vill vara med på festligheterna på surströmmingsskivan men inte riktigt uppskattar själva hedersgästen har vi tagit fram en surströmmingsfri surströmmingsmacka!

Tunnbrödsrulle med salami

Det behöver inte vara svårare än så här.En riktig god wrap är oftast den allra enklaste. Passar lika bra på fjället till varm choklad som i picknick-korgen på stranden.

Smörgåsbakelse

Bjud på en smörgåstårta i miniatyr med salami, färskost och gräslök

Enkel matsemla med brioche

Semlor, semlor, semlor. I februari sprutar det nästan semlor ur öronen på oss alla. Men innan du bläddrar vidare vill vi att du ska veta att vår salamisemla inte är någon vanlig semla. Det är gjord på ett rykande färskt briochebröd, med vispad pepparrotskräm och vår goda salami.